top of page

Μαθαίνουμε σε παιδιά με ΔΑΦ να περιμένουν στην ουρά του κυλικείου μέσα από μια κοινωνική ιστορία

Η έννοια των κοινωνικών ιστοριών αναπτύχθηκε από την Carol Gray στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Στόχος της ήταν να υποστηριχθούν τα άτομα με αυτισμό, με τα οποία συνεργαζόταν, ώστε να μπορούν να κατανοούν τις διάφορες κοινωνικές καταστάσεις.


Έκτοτε οι κοινωνικές ιστορίες για παιδιά με αυτισμό και όχι μόνο έχουν αποκτήσει τεράστια δημοτικότητα μεταξύ των γονέων και των ειδικών θεραπευτών.


Στην ουσία η κοινωνική ιστορία είναι η αφήγηση που γίνεται με ορισμένο τρόπο για να απεικονίσει καταστάσεις και προβλήματα αλλά και το πώς οι άνθρωποι τα αντιμετωπίζουν. Βοηθούν μέσα από το εποπτικό υλικό που περιέχουν τα άτομα με διαταραχή αυτιστικού φάσματος να κατανοήσουν καλύτερα τις κοινωνικές καταστάσεις και τους κοινωνικούς κανόνες και να μάθουν πώς να αλληλοεπιδρούν με τους άλλους καταλλήλως.


Οι κοινωνικές ιστορίες είναι απαραίτητες επειδή ανάμεσα στα άλλα μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά τον τρόπο με τον οποίο τα άτομα με ΔΑΦ σχετίζονται με τους άλλους.


Σε τι βοηθούν οι κοινωνικές ιστορίες;

  • Στην κατανόηση των κοινωνικών καταστάσεων

  • Στη διδασκαλία των κοινωνικών κανόνων

  • Στη βελτίωση των κοινωνικών δεξιοτήτων

  • Στην απόκτηση ενσυναίσθησης

  • Στη μείωση του άγχους



Παρακάτω μπορείτε να κατεβάσετε μια κοινωνική ιστορία του Teaching Umbrella για το πώς μαθαίνουμε σε παιδιά με ΔΑΦ να περιμένουν στην ουρά του κυλικείου.

Μαθαίνω να περιμένω στην ουρά του κυλικείου
.pdf
Download PDF • 379KB



Μπορείτε να βρείτε κι άλλες κοινωνικές ιστορίες για άτομα με ΔΑΦ στη σχετική κατηγορία μας «Κοινωνικές Ιστορίες».





0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
Post: Blog2 Post
bottom of page